tisdag 28 oktober 2008

KTG 19

__________________________________

KTG 19
Närvarande:
Jesper
Calle
Herman
Tobias
Erik
Gästtäljare var: Stappe

__________________________________


19:e gillet! Detta var av någon anledning ett ovanligt uppslupet gille. Samtalen var snabba och rörde sig över ny otrampad mark. Kanske att förra veckans synkroniserade simmande hade höjt täljarbrödernas spirituella nivå ett snäpp?

Calle hade lagat kantarellsoppa med finskt surdegsbröd till.


Vi hade en ny täljarbroder hos oss den här kvällen, Stappe, som spelar trummor och renoverar båt. Stappe kände nog att han ville in i täljargemenskapen så snabbt som möjligt. Ett sätt att visa att man menar allvar med täljandet är ju att visa täljarblot!
Stappes första täljarblot...

Gillet var väl inte så värst imponerade över ett litet snitt i fingret, trots allt så fick ju Jesper sy tre stygn när han manifesterade sin inställning till täljandet.

Stappe däremot visade sig vara en ovanligt resursfull man och bjöd på en ny variant på täljarblot.

Med en kirurgs precision snittade Stappe upp en stilfull reva i sina jeans. Man kunde bara skönja den vagaste kontakt med huden under det stället där kniven hade passerat förbi. Mycket imponerande!!!

Bara för att riktigt säkra upp sin position som täljarblotets fanbärare så prickade stappe in ett litet extra stick rakt in i tumspetsen. Vi tyckte nog att det började bli lite uppenbart att Stappe sökte gillets uppmärksamhet vid det här laget, men som dom vänliga täljarbröder vi är så ohhade och aaahade vi även över det sista blodvitet.

Bloodcount...

Tobias var till och med så broderlig så att han skar upp lite vänskapligt täljarblot i sin egen tumme bara för att visa solidaritet.


Sedan började Herman stryka omkring och bete sig lite rastlöst. Herman har ju sedan tidigare visat sig ha lite svårt att stå emot täljandets diverse frestelser. Vi kommer alla ihåg med vilket ohämmat vansinne Herman kastade sig över slipgräset... Nu hade Herman fått syn på pelarborren som stod och tronade ödesmättat i en hörna av verkstaden. Han gick några försiktiga varv runt bordet och kastade lystna blickar på ett verktyg som ju med väldigt stor tvekan skulle kunna anses vara en del av täljkonstens vackra palett. Till slut så tog han ändå mod till sig och försökte ta Erik åt sidan lite grann och frågade hur man satte igång borren och om det kanske kunde gå att ordna? Här vaknade gillet till liv och kände genast ett ansvar för att inte Herman skulle ställa till det för sig igen och trampa i täljklaveret! Efter en kort stunds överläggning kom vi fram till att en liten handborr var bästa sättet att bota Hermans sug efter stora kraftiga el-drivna verktyg. Täljarandan förblev intakt.

Borr...



Så plötsligt så vänder sig Herman till Jesper och utbrister med målinriktad stämma: "-Vad säger du om jag säger... Grädde!?"



Jesper sa inte så mycket om grädde, för vad finns egentligen att säga om grädde?

I dom djupa avgrunderna av mejerifunderingarna så lyckades jesper med ytterligare en premiärhändelse på gillet. Bryta av sin knivspets!

Ingen täljer med sådan kraft som Jesper!


Dagens resultat: Calles boll, Jespers båt, Hermans väderstation, Eriks voodomask (i balsaträ!) Tobias Eskimå-Rayban, Rickys... Serbiska?, Stappes propellerreplika.







Inga kommentarer: